Adakah Poker Dalam Talian Sah?

Talian

Jawapan ringkas:

Pemain poker dalam talian tidak perlu risau. Satu-satunya masa anda menghadapi masalah dengan poker internet di Kiss918 apk Amerika Syarikat adalah jika anda benar-benar memiliki laman web poker di mana pemain boleh bermain dengan wang sebenar.

Jawapan panjang

Poker dalam talian berada di kawasan kelabu yang sah di Amerika Syarikat. Tidak ada undang-undang persekutuan yang secara khusus melarang aktiviti tersebut. Walau bagaimanapun, sebilangan ahli politik telah mencuba untuk menerapkan kod tersebut pada poker dalam talian. Terdapat banyak perdebatan mengenai poker dalam talian dalam beberapa tahun kebelakangan ini tetapi setakat ini, hak untuk bermain poker di internet telah bertahan.

Poker dalam talian telah menjadi kemungkinan untuk warga AS sejak akhir 1990-an. Beberapa pemain telah bermain bertahun-tahun dalam talian dan masih belum ada kes pemain yang didakwa bermain poker di internet. Undang-undang terlalu kabur untuk menjadikannya kes yang baik bagi mana-mana pemain untuk didakwa dengan jenayah.

Di mana anda akan menghadapi masalah dengan poker dalam talian adalah jika anda benar-benar memulakan laman poker dalam talian di mana pemain boleh bermain dalam talian dengan wang sebenar. Sekiranya demikian, anda akan menghadapi pelbagai masalah. Negeri-negeri menyukai monopoli mereka dalam permainan sehingga anda boleh yakin mereka akan menuntut anda jika anda cuba memulakan laman poker atau mengadakan permainan poker bawah tanah.

Walaupun beberapa negeri (terutama Washington State) mempunyai undang-undang mengenai buku-buku mengenai internet poker, belum ada pemain yang didakwa melakukan jenayah kerana bermain poker dalam talian. Undang-undang yang ada terlalu kabur dan poker terlalu popular kerana ada peluang yang realistik bagi sesiapa yang benar-benar menghadapi masalah untuk bermain poker di komputer. Selain itu, pendapat umum sangat memihak kepada poker dalam talian sehingga DA yang paling bersemangat akan berfikir dua kali sebelum mengambil tindakan terhadap pemain poker dalam talian.

UIGEA

UIGEA, atau Undang-Undang Penguatkuasaan Perjudian Internet yang tidak sah , telah ditandatangani dalam undang-undang pada tahun 2006. Akta ini tidak menjadikan poker dalam talian atau perjudian dalam talian tidak sah. Tindakan ini sebaliknya menyasarkan bank dan institusi kewangan, menuntut mereka mengenal pasti urus niaga poker dan perjudian dan menyekatnya.

Sehingga kini, bank mengalami kesukaran yang sangat tinggi untuk melaksanakan undang-undang ini. Berjuta-juta urus niaga berlaku setiap hari di AS dan bank tidak mempunyai sumber untuk mengenal pasti transaksi individu. Pada akhir 2009, pelaksanaan UIGEA ditangguhkan selama 6 bulan untuk memungkinkan perbahasan lebih banyak dan memberi lebih banyak masa kepada bank untuk mematuhi undang-undang.

Setakat ini, UIGEA telah terbukti menjadi undang-undang yang tidak bertenaga. Satu-satunya kesan yang dimiliki UIGEA ialah kadangkala transaksi kad kredit ke laman web poker disekat. Dalam kes tersebut, pemain hanya memilih kaedah deposit yang berbeza dan meneruskan seperti biasa.

Jadi apa kata terakhir?

Perhatikan bahawa saya bukan peguam dan ini bukan merupakan nasihat undang-undang tetapi saya boleh memberitahu anda bahawa anda tidak perlu risau dengan internet poker. Warga AS mempunyai hak untuk melakukan apa yang mereka mahukan dengan wang mereka sendiri di kediaman mereka sendiri. Adalah sah untuk bermain poker dalam keadaan kasino sehingga sukar untuk membenarkan bahawa bermain haram di dalam rumah di rumah.

Sekiranya anda ingin bermain poker dalam talian, pilihlah. Saya telah bermain poker dalam talian selama bertahun-tahun dan mempunyai berjuta-juta pemain poker lain. Selagi anda sebenarnya tidak memiliki laman web poker, anda akan baik-baik saja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *