Pembelajaran MTT (Multi Table Tournament) Strategi Poker

Ramai pemain poker mempunyai keinginan untuk menjadi MTT atau pemain kejohanan berbilang meja. Daya tarikannya mudah difahami. Tiada tempat lain anda boleh memanfaatkan wang poker anda ke dalam hari gaji yang begitu besar. Belian $26 pada Full Tilt boleh membayar pemenang $4,000-$9,000 dan ke atas. Pelaburan $5 mungkin memberi anda $2k-$3k. Walau bagaimanapun, pertukaran adalah, jelas sekali, bahawa anda bersaing dengan bidang pemain yang besar, biasanya berjumlah ribuan dalam jenis contoh ini. Jadi, anda perlu menyesuaikan strategi anda untuk belajar bermain permainan ini dengan berkesan mega888 ios.
Saya fikir adalah penting untuk melaraskan minda anda dalam dua cara berbeza untuk mempelajari cara untuk berjaya dalam MTT dengan betul. Pertama, berhenti bimbang tentang memenangi setiap kejohanan yang anda sertai. Pemain yang sangat baik hanya akan mendapatkan wang dalam kira-kira satu daripada 7 atau 8 kejohanan. Abaikan idea tentang tempat teratas itu dan hari gaji yang besar itu, kerana ia boleh membawa anda melakukan permainan yang buruk.
Pergi ke kejohanan ini seperti anda akan makan gajah: satu gigitan pada satu masa. Anda tidak boleh menang dengan menggunakan poket 9 anda dalam 10 minit pertama, jadi duduk dan tunggu peluang. Tangan membalik syiling bukan peluang, ia adalah perangkap. Situasi yang lebih baik akan muncul semasa kejohanan daripada T-T vs. A-K anda. Jika anda adalah jenis pemain yang suka menolak dengan tangan ini sejak awal, maka anda tidak sepatutnya membaca ini, anda harus mengambil sesuatu yang anda lebih sesuai untuknya, seperti dam.
Matlamat anda pertama sekali adalah untuk membuat wang, itu sahaja. Tumpukan pada itu dan kemudian bergerak dari sana.
Perkara lain yang tidak dibenarkan oleh kebanyakan orang baru MTT ialah MASA. Jangka masa di mana kejohanan ini dimainkan selalunya sangat panjang. Sudah tentu, ia bergantung pada bilangan peserta, tetapi kejohanan dengan beberapa ribu penyertaan boleh berlangsung selama 8 jam atau lebih.
Saya mendengar pemain sepanjang masa membuat kenyataan bahawa mereka letih, atau kehabisan masa dan terpaksa berada di suatu tempat, membawa isteri ke suatu tempat, mengambil anak-anak, apa sahaja. Sebelum anda membayar yuran penyertaan anda, anda perlu memastikan anda boleh memberikan jumlah masa yang sesuai.
Jika tidak, apakah strategi anda? Untuk menghabiskan 4 jam bermain dan kemudian menolak semua dengan 9-7 kerana anda perlu berada di rumah mertua anda untuk makan malam? Itu agak tidak munasabah untuk dikatakan.
Faktor masa adalah salah satu aspek yang paling diabaikan dalam kejohanan ini. Anda juga perlu kekal fokus. Ingat, anda hanya mendapat rehat 5 minit setiap jam. Ia bukan seperti WSOP yang memberi anda rehat makan malam dan membahagikan kejohanan kepada beberapa hari. Anda bermain dari awal hingga akhir dalam MTT dalam talian. Anda perlu bersedia untuk itu pada banyak peringkat yang berbeza.
Ini hanyalah beberapa contoh faktor yang perlu dipertimbangkan untuk menjadi pemain MTT yang menang. Sebaik sahaja anda mempunyai ini, anda boleh terus bimbang tentang cara bermain kad anda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *